wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Gavekontoen er en måde at støtte almen velgørende formål i dansk roning

Hvis man spørger Niels Holmquist, formand i Københavns Roklub, så er alle donationer via gavekonto-ordningen i Dansk Forening for Rosport en hjælpende hånd til den betænkte klub.

Af Gustav Højmark-Jensen.

Niels Holmquist har brugt ordningen flere gange, og han ser ingen ulemper ved donationerne, der ofte betyder, at den betænkte roklub kan føre nye projekter ud i livet:

“Jeg bruger ordningen fordi jeg kan se en idé i at få tilført klubben nogle penge, og jeg kan godt leve med, at det koster mig et beløb. Til gengæld får jeg glæde af, at kunne sætte noget i gang, og jeg ved, at det betyder meget for klubberne, at de har nogle ekstra penge at arbejde med. Det er nogle penge, der ikke er en del af budgettet, og de kan derfor falde på tørre steder, og nye projekter, der er til gavn for alle medlemmer”.

Niels Holmquist har også en idé til, hvordan man kan inspirere medlemmerne i de forskellige roklubber til at benytte ordningen:

“Jeg kan sagtens se en idé i, at man gør medlemmerne opmærksomme på, hvilke initiativer de kunne støtte med en eventuel donation, sådan så medlemmerne ved, at de donerede beløb bliver brugt i netop deres klub, på noget helt konkret. På den måde kan de se, hvilke forskel deres donation gør, og så får man jo også et skattefradrag ud af det”.

Artiklen kommer som et led i DFfR’s kampagne for at bevare gavekonto-ordningen. For at DFfR kan beholde ordningen, kræver det at mindst 100 unikke personer eller foreninger har benyttet ordningen. Den 12. december er tallet nået op på 60, og december plejer at være måneden, hvor antallet af donationer og betænkninger til de danske roklubber topper.