wave Created with Sketch.
Det er lovpligtigt, at alle foreninger skal have et CVR-nummer og en NemKonto, hvis de modtager offentlige tilskud. Det er gratis for foreninger at få et CVR-nummer. Når en forening er registreret med et CVR-nummer, kan den anvise en NemKonto, som offentlige myndigheder, f.eks. kommunen, kan udbetale tilskud til.

Sådan får roklubben et CVR-nummer

Foreninger, der har brug for et CVR-nummer, kan selv gratis registrere sig online hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Man skal have en digital signatur for at registrere foreningen online, men den digitale signatur behøver ikke være knyttet til foreningen. Det kan være en hvilken som helst digital signatur. Det er ikke muligt at foretage CVR-registreringen på andre måder end digitalt.

Fornyelse af frivillige foreninger hvert 3. år

En frivillig forenings CVR-nummer skal fornys hvert 3. år. Jeres forening får automatisk en mail, når det er tid til at forny CVR-nummeret. Derfor er det vigtigt, at foreningens mailadresse er korrekt.

NemKonto

Når din forening har oprettet et CVR-nummer, kan det pengeinstitut, som din forening bruger, indberette foreningskontoen som NemKonto.
Kontakt pengeinstituttet og bed dem om at gøre den pågældende konto til jeres NemKonto. Derefter kan kommunen bruge denne konto til udbetaling af tilskud.