wave Created with Sketch.
Denne side er lavet med henblik på at hjælpe og inspirere vores klubber i jeres bestræbelser på at få udarbejdet retningslinjer til hverdagens træning i en tid, der er præget af store corona hensyn.

Siden vil løbende blive opdateret med nyt indhold. Sidst opdateret 23.09.2020.

Retningslinjer og anbefalinger

Hold afstand: 2 meter mellem maskinerne målt fra næsetip til næsetip mellem roerne.
Der skal være 4 kvm pr roer i lokalet.

Ved brug af sauna skal der være:

  • 4 kvm per deltager
  • 1 meters afstand mellem personerne
  • Tydelig markering af, hvor man må sidde
  • Brugerne skal sidde på håndklæde
  • Rengøres med sæbevand
  • Bancheforeningen for danske svømmebade og sauna har lavet denne nærmere uddybning.

God håndhygiejne: Sprit maskinen af både før og efter hver træning. Træner du med bare arme, så tag et håndklæde med som du kan hoste/nyse i.

Klubaftner og fællesspisning: Frem til den 04.10 skal alle sociale arrangementer i klubben aflyses. Læs mere her.

Træningslejre: Kan fortsat afvikles under hensyntagen til forsamlingsforbuddet og de øvrige retningslinjer.

Logge brug af klubben: Anbefalingerne fra DFfR er, at I så godt som muligt forsøger at holde styr på, hvem er i klubben hvornår. Lav tilmelding til jeres aktiviteter. I rokort.dk kan I oprette jeres ergometre, motionscykler, løbebånd og styrketræning udstyr, og dermed bruge et velkendt system til at logge hvornår og hvordan jeres medlemmer benytter klubben.

I kan også gøre det på gammeldags vis, og lave en liste ved hovedindgangen hvor den enkelte skriver navn og tidsrum for brug af klubben.

Ved positiv test i klubben: Find step-by-step vejledning her. Materialet henvender sig både til klubbestyrelser og enkelte medlemmer, som er Coronaramte. Har du brug for hjælp til at informere klubbens medlemmer så finder du her en Skabelon til kommunikation ved positiv test.

Smitte|Stop app

DFfR anbefaler alle at downloade Smitte|Stop appen. Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus, kan du bruge appen at dele informationen med andre app-brugere, som du har været tæt på. Du får i appen en besked, hvis du har været i nær kontakt med en person smittet med ny coronavirus i det tidsrum, hvor den smittede har været smitsom, og du derfor er i risiko for at være blevet smittet.

Om du har været i risiko for at være blevet smittet beregner telefonen ud fra de af Sundhedsstyrelsen definerede kriterier for at være en nær kontakt, som alle skal være opfyldt:

  • Du har været i kontakt med den smittede person i mere end ca. 15 minutter.
  • I var mindre end ca. 1 meter fra hinanden.
  • Kontakten skete inden for det tidsrum, hvor den smittede person forventes at være smitsom, dvs. indenfor 2 dage før og indtil 8 dage efter, at symptomerne startede (eller at personen blev testet, hvis ikke personen har haft symptomer).