wave Created with Sketch.
På denne side får du vejledning i Skole OL ro-konkurrencen, som afvikles i romaskine. Nederst på siden finder du information om Skole OL finalen i roning.

Fyr den af i en romaskine og bliv udfordret på samarbejde, styrke og hvem der er bedst til at disponere kræfterne. Distancen er 4.000 meter og alle fra klassen skal ro mindst én gang.

DFfR arbejder sammen med Dansk Skoleidræt og Skole OL om at tilbyde roning til danske skoleelever.

Ro-konkurrencen under Skole OL for 6. og 7. klasser. Konkurrencen kan for de relevante klassetrin med fordel fungere som afslutning på Attention… GO! undervisningsforløbet.

Præmissen for konkurrencen er enkel:

  • Klassen skal ro 4.000 meter hurtigst muligt i én romaskine
  • Alle elever i klassen skal ro minimum 1 gang
  • Det er tilladt at elever ror flere gange
  • Læreren må ikke røre eleverne eller ergometret

Konkurrencen kan afvikles i en idrætstime, men det er også muligt at deltage i et lokalt Skole OL ro-stævne. De bedste hold bliver udtaget til Skole OL finalen, som afvikles på Aarhus Stadion i juni måned. Skole OL giver tilskud til klassernes transportudgifter til landsfinalen.

Hvordan gør vi?

I vejledningen “Sådan afvikles konkurrencen” kan du orientere dig om afvikling af konkurrencen. Ønsker I at samarbejde med en lokal roklub kan I kontakte Dansk Forening for Rosport.

Lokal stævner

DFfR og udvalgte roklubber rundt om i landet afvikler Skole OL lokalstævner i  roning. Ved de lokale stævner kan stillingen løbende følges på storskærm. De vindende klasser af disse lokale Skole OL ro-stævner kvalificerer sig direkte til Skole OL finalen i roning. Derudover er det muligt at kvalificere sig til finalen på tid.

Skole OLs hjemmeside kan du se hvor og hvornår de forskellige lokale ro-stævner afvikles, efterhånden som de kommer på plads.

Alle klasser, der deltager ved et lokal-stævne, skal tilmeldes på forhånd.

Indtast resultater

Skole OLs hjemmeside skal du oprette en bruger, og herefter indtaste resultaterne. Resultaterne skal være indberettet ultimo maj. Følg med på siden her eller på www.skoleol.dk, hvor det offentliggøres hvornår resultaterne for skoleåret 2019/20 skal være indberettet.