wave Created with Sketch.
Efter de to medaljer til dansk roning ved OL i Rio og en VM bronze til VM i USA er forberedelserne frem mod VM 2018 i Plovdiv og OL 2020 i Tokyo godt i gang. Som det er sket de seneste år, er det først og fremmest resultaterne fra årets testregatta og ergometer-test, som danner grundlag for den sportslige ledelses invitationer til landsholdstræningen på Danmarks Rocenter.

VM i 2017 blev afviklet i Sarasota, Florida og resulterede i endnu en medalje til dansk roning, hvor Hedvig Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen begge DSR hentede en flot bronzemedalje. Danmark var derudover repræsenteret i to A-finaler i dame letvægtsdobbeltsculler og den tunge herrefirer.

Disse resultater og andre fine præstationer er nogle af grundstenene på vejen til OL i Japan. Samtidig er dansk roning i gang med de første skridt hen i mod et generationsskifte. En række af de allerstørste profiler har valgt at stoppe karrieren eller holde pause, og den sportslige ledelse har derfor muligheden for at bygge videre på det fantastiske talentarbejde, der hver dag gøres ude i de danske klubber og kraftcentre.

Den sportslige ledelse har derfor indledt en proces, hvor opgaven er at finde frem til det mentale, fysiske og tekniske potentiale hos landets fremmeste talenter og derigennem vurdere deres potentiale for at blive en del af den internationale satsning i DRC.

På baggrund af Testregattaen og Ergometertesten vil unge talenter blive inviteret til at prøve kræfter med træningen i DRC, der sigter mod international elite.

At opnå den mulighed er i virkeligheden et kæmpe skulderklap og en anerkendelse af roerne for deres dedikation og opofrelse for at nå det niveau.

Vi er meget opmærksomme på, at mødet med landsholdsmiljøet i DRC kan være en kæmpe udfordring for mange af de aspirerende talenter. Det er imidlertid en vigtig del af processen med at blive dansk landsholdsroer, at vi i fællesskab får nedbrudt de mentale barrierer, der måtte være for at levere på allerhøjeste niveau.

Ikke alle vil tilkæmpe sig en plads i landsholdsbåde i første omgang, men det første forsøg giver også anledning til en dialog med talenterne om, hvordan de i samarbejde med folkene omkring dem kan løfte deres niveau videre mod verdensklasse­niveau. I den situation er det vigtigt, at alle omkring den enkelte roer bidrager til at skabe en positiv og frugtbar dialog omkring den videre udvikling.

Den sportslige ledelse udtog i november 2017 en bruttogruppe for 2018 på baggrund af Testregatta og Ergometertest 2017 – enkelte på subjektive kriterier i henhold til udtagelsesbeskrivelsen (se her).

Den aktuelle gruppe af landsholsroere på DRC ser således ud:

Herrer – åben klasse
(M1x)
Sverri S. Nielsen, DSR

(M2-, M4-)
Efter juni selektionen med USA baseret roer inkluderet er besætningerne nu:

(M4-)
Steffen Bonde Jensen, Odder Roklub
Tobias Kempf, Odense Roklub
Joachim Sutton, Roskilde Roklub
Tøger Berg Rasmussen, DSR

(M2-)
Loui Lam, KVIK
Lars Fjord Garvey, DSR

Herrer – letvægt
Efter træningslejre og World Cups er situationen i letvægtsbådene på herresiden nu følgende:

LM2x:
Emil Espensen, DSR, Alexander Modest, Lyngby Roklub

Damer åben klasse
(W1x)
Fie Udby Erichsen, KVIK

(W2-)
Ny besætning under forberedelse

(W4-)
Efter selektionsrunden i juni med de USA baserede roere inkluderet, er besætningen nu:

Anne H.Larsen, Odense Roklub
Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub
Lærke Berg Rasmussen, Bagsværd Roklub
Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd Roklub

Damer letvægt
(LM1x, LW4-)
På baggrund af det niveau, de har vist igennem efteråret og vinteren i ergometer såvel som i løbet af træningslejren i Portugal har træner for Dame-gruppen Mads Haubro i samarbejde med assistent-træner Henrik Mortensen foretaget følgende selektioner:

LW1x: Iben Østergaard, Bagsværd Roklub
LW4x: Aja R. Holmegaard, Roskilde Roklub, Juliane E. Rasmussen, Odder Roklub, Mathilde Persson, Bagsværd Roklub, Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub

Konstellation i letvægtsdamedobbeltfireren er skabt så pigerne kan få et fast træningsforløb sammen. Iben vil fortsat træne med i gruppen og være stand in ved evt. sygdom eller andet fravær på LW4x.

W4- projekt
Ida Petersen, Holstebro Roklub
Julie Holst Poulsen, Odder Roklub
Astrid Steensberg, Sorø Roklub
Nikoline Laidlaw, DSR
Luise Lund Hansen, Odense Roklub
Marta Kempf, Odense Roklub
Trine Dahl Pedersen, Holstebro Roklub

Se baggrunden for invitationer i højre margin.