wave Created with Sketch.
Efter de to medaljer til dansk roning ved OL i Rio og en VM- bronze og en sølvmedalje til VM i Østrig er forberedelserne frem mod OL 2020 i Tokyo godt i gang. Som det er sket de seneste år, er det først og fremmest resultaterne fra årets testregatta og ergometer-test, som danner grundlag for den sportslige ledelses invitationer til landsholdstræningen på Danmarks Rocenter.

VM i 2019 blev afviklet i Linz og resulterede i to medaljer til dansk roning, hvor Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johansen (DSR) hentede en flot bronzemedalje i W4-. Også Sverri S.Nielsen vandt sølv i herrernes singlesculler mens Danmark var derudover repræsenteret i A-finalen i herrernes letvægtsdobbeltfirer.

Disse resultater og andre fine præstationer er nogle af grundstenene på vejen til OL i Japan. Den absolutte fokus i vinteren 2019 og i den første del af 2020 ligger på at optimere præstationerne på de både, der er kvalificeret til OL, og på at have de bedst muligt forberedte roere til at ro om de sidste pladser til Tokyo ved Final Qualification Regatta i Lucerne i maj 2020.

Bruttogruppen for OL satsningen 2020 består af de roere, der har kvalificeret en båd til OL, af roere der har opnået topplaceringer ved Testregattaen i september og har indsendt ergometertider. Der er også roere, der er inviteret med på baggrund af, at de har klaret et særligt krav i ergometertid, og nogle få på et wild card for at afprøve topniveau eller udviklingspotentiale.

Det intense arbejde med bruttogrupperoerne hen over vinteren og det tidlige forår skal også hjælpe med at understøtte generationsskifte og satsningen frem mod 2024.

Den sportslige ledelse er opmærksom på, at mødet med landsholdsmiljøet i DRC kan være en kæmpe udfordring for mange af de aspirerende talenter. Det er imidlertid en vigtig del af processen med at blive dansk landsholdsroer, at vi i fællesskab får nedbrudt de mentale barrierer, der måtte være for at levere på allerhøjeste niveau.

Ikke alle vil tilkæmpe sig en plads i landsholdsbåde i første omgang, men træningen og rådgivningen vil have give roeren en oplevelse af, hvad der skal til. I forbindelse med udslusningen fra DRCs bruttogruppe får roeren en invitation til sammen med egen træner at drøfte med landstræneren, hvordan de sammen kan løfte niveauet videre mod verdensklasse­niveau. I den situation er det naturligvis vigtigt, at alle omkring den enkelte roer bidrager til at skabe en positiv og frugtbar dialog omkring den videre udvikling.

Beslutningerne om de enkelte roer tager afsæt i den fart, de bidrager med til båden, og heri indgår en bedømmelse af mulighederne for videreudvikling baseret på den enkelte roers tekniske, fysiske og mentale kvalifikationer samt samroningsfærdigheder. Roerne er observeret og målt på vandet samt vurderet på video i landstrænergruppen.

Danmarks Rocenter og Kaproningsudvalget tager initiativ til at koordinere mulighederne for at etablere besætninger på tværs af klubber for de seniorer, der ikke opnår plads på en OL-båd, men som gerne vil træne på et højt niveau med henblik på et seriøst mål for sæsonen 2020.

Den åbne kvindegruppe
Anne H.Larsen, Odense
Trine Dahl Pedersen, Holstebro
Nina Hollensen, Århus
Nicoline Laidlaw, DSR

W1x
Fie Udby Erichsen. KVIK

W4-
Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd
Christina Juhl Johansen, DSR
Hedvig Lærke Berg Rasmussen, DSR
Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd

Den åbne herre gruppe
Frank Sporen Fiedler Steffensen, DSR
Tobias Kempf, DSR
Frederic Vystavel, Københavns Roklub
Joachim Sutton, Roskilde
Nick H.Larsen, Odense

M1x
Sverri S.Nielsen, DSR

Herrernes letvægtsgruppe
Emil Espensen, DSR
Alexander Modest, Lyngby
Frederik Leicht, København
Oscar Petersen, Bagsværd

Kvindernes letvægtsgruppe:
Trine Toft Andersen, Hadsund
Mathilde Persson, Bagsværd
Line Katrine Olsen, Odense
Marie Mørch-Pedersen, Bagsværd