wave Created with Sketch.
Efter de to medaljer til dansk roning ved OL i Rio og en VM- bronze og en sølvmedalje til VM i Østrig er forberedelserne frem mod OL 2020 i Tokyo godt i gang. Som det er sket de seneste år, er det først og fremmest resultaterne fra årets testregatta og ergometer-test, som danner grundlag for den sportslige ledelses invitationer til landsholdstræningen på Danmarks Rocenter.

VM i 2019 blev afviklet i Linz og resulterede i to medaljer til dansk roning, hvor Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johansen (DSR) hentede en flot bronzemedalje i W4-. Også Sverri S.Nielsen vandt sølv i herrernes singlesculler mens Danmark var derudover repræsenteret i A-finalen i herrernes letvægtsdobbeltfirer.

Disse resultater og andre fine præstationer er nogle af grundstenene på vejen til OL i Japan. Samtidig er dansk roning i gang med de første skridt hen i mod et generationsskifte. En række af de allerstørste profiler har valgt at stoppe karrieren eller holde pause, og den sportslige ledelse har derfor muligheden for at bygge videre på det fantastiske talentarbejde, der hver dag gøres ude i de danske klubber og kraftcentre.

Den sportslige ledelse har derfor indledt en proces, hvor opgaven er at finde frem til det mentale, fysiske og tekniske potentiale hos landets fremmeste talenter og derigennem vurdere deres potentiale for at blive en del af den internationale satsning i DRC.

På baggrund af Ergometertesten (Testregattaen blev aflyst 2018 grundet dårligt vejr) og en række sekundære kriterier vil unge talenter blive inviteret til at prøve kræfter med træningen i DRC, der sigter mod international elite.

At opnå den mulighed er i virkeligheden et kæmpe skulderklap og en anerkendelse af roerne for deres dedikation og opofrelse for at nå det niveau.

Vi er meget opmærksomme på, at mødet med landsholdsmiljøet i DRC kan være en kæmpe udfordring for mange af de aspirerende talenter. Det er imidlertid en vigtig del af processen med at blive dansk landsholdsroer, at vi i fællesskab får nedbrudt de mentale barrierer, der måtte være for at levere på allerhøjeste niveau.

Ikke alle vil tilkæmpe sig en plads i landsholdsbåde i første omgang, men det første forsøg giver også anledning til en dialog med talenterne om, hvordan de i samarbejde med folkene omkring dem kan løfte deres niveau videre mod verdensklasse­niveau. I den situation er det vigtigt, at alle omkring den enkelte roer bidrager til at skabe en positiv og frugtbar dialog omkring den videre udvikling.

De er valgt ud fra den fart, de bidrager med til båden, og heri indgår en bedømmelse af muligheder for videreudvikling baseret på den enkelte roers tekniske, fysiske og mentale kvalifikationer samt samroningsfærdigheder. Roerne er observeret og målt på vandet samt vurderet på video i landstrænergruppen


Den åbne kvindegruppe
Anne H.Larsen, Odense
Trine Dahl Pedersen, Holstebro
Luise Lund Hansen, KVIK
Nina Hollensen, Århus

W1x
Fie Udby Erichsen. KVIK

W4-
Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd
Christina Juhl Johansen, DSR
Hedvig Lærke Berg Rasmussen, DSR
Nina Hollensen, Aarhus


Den åbne herre gruppe
Frank Sporen Fiedler Steffensen, DSR
Tobias Kempf, DSR
Frederic Vystavel, Københavns Roklub
Joachim Sutton, Roskilde
Nick H.Larsen, Odense

M1x
Sverri S.Nielsen, DSR

Herrernes letvægtsgruppe
Emil Espensen, DSR
Alexander Modest, Lyngby
Frederik Leicht, København
Christian Thor Hageman, Lyngby
Oscar Petersen, Bagsværd

Kvindernes letvægtsgruppe:
Trine Toft Andersen, Hadsund
Mathilde Persson, Bagsværd
Line Katrine Olsen, Odense
Marie Mørch-Pedersen, Bagsværd