wave Created with Sketch.
Efter de to medaljer til dansk roning ved OL i Rio og en VM sølvmedalje til VM i Bulgarien er forberedelserne frem mod VM 2019 i Linz og OL 2020 i Tokyo godt i gang. Som det er sket de seneste år, er det først og fremmest resultaterne fra årets testregatta og ergometer-test, som danner grundlag for den sportslige ledelses invitationer til landsholdstræningen på Danmarks Rocenter.

VM i 2018 blev afviklet i Plovdiv, Bulgarien og resulterede i endnu en medalje til dansk roning, hvor Juliane Elander Rasmussen (Odense Roklub), Aja Runge Holmegaard (Roskilde Roklub), Mathilde Persson (Bagsværd Roklub) og Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub) hentede en flot sølvmedalje i LW4x. Danmark var derudover repræsenteret i tre A-finaler i herrernes letvægtsdobbeltfirer, den tunge damefirer og damernes tunge singlesculler.

Disse resultater og andre fine præstationer er nogle af grundstenene på vejen til OL i Japan. Samtidig er dansk roning i gang med de første skridt hen i mod et generationsskifte. En række af de allerstørste profiler har valgt at stoppe karrieren eller holde pause, og den sportslige ledelse har derfor muligheden for at bygge videre på det fantastiske talentarbejde, der hver dag gøres ude i de danske klubber og kraftcentre.

Den sportslige ledelse har derfor indledt en proces, hvor opgaven er at finde frem til det mentale, fysiske og tekniske potentiale hos landets fremmeste talenter og derigennem vurdere deres potentiale for at blive en del af den internationale satsning i DRC.

På baggrund af Ergometertesten (Testregattaen blev aflyst 2018 grundet dårligt vejr) og en række sekundære kriterier vil unge talenter blive inviteret til at prøve kræfter med træningen i DRC, der sigter mod international elite.

At opnå den mulighed er i virkeligheden et kæmpe skulderklap og en anerkendelse af roerne for deres dedikation og opofrelse for at nå det niveau.

Vi er meget opmærksomme på, at mødet med landsholdsmiljøet i DRC kan være en kæmpe udfordring for mange af de aspirerende talenter. Det er imidlertid en vigtig del af processen med at blive dansk landsholdsroer, at vi i fællesskab får nedbrudt de mentale barrierer, der måtte være for at levere på allerhøjeste niveau.

Ikke alle vil tilkæmpe sig en plads i landsholdsbåde i første omgang, men det første forsøg giver også anledning til en dialog med talenterne om, hvordan de i samarbejde med folkene omkring dem kan løfte deres niveau videre mod verdensklasse­niveau. I den situation er det vigtigt, at alle omkring den enkelte roer bidrager til at skabe en positiv og frugtbar dialog omkring den videre udvikling.

Den sportslige ledelse udtager i oktober 2018 bruttogrupper for 2019 på baggrund af Testregatta og Ergometertest (afleveret senest 4. oktober 2018) samt på subjektive kriterier i henhold til udtagelsesbeskrivelsen (se her).

DRC gennemførte den første selektion for DRCs satsningsbåde 2019 mandag 12. november. Selektionen blev foretaget på baggrund af subjektive og objektive vurderinger af roerens tekniske, fysiske og mentale kvalifikationer. Roerne er blevet observeret på vandet og i forbindelse med ergometerroning. Desuden er videooptagelser  blevet drøftet mellem trænerne og de enkelte roere er drøftet på et møde i den sportslige ledelse.


Selektionen i den åbne herre gruppe

Følgende roere er de-selekterede i denne runde:

Emil Lenzing, Lyngby
Mathias Heldbo, DSR
Sebastian Bache, København
Magnus Valbirk, Holstebro
Nils-Loui Lam, KVIK

Følgende roere fortsætter:

Frank Sporen Fiedler Steffensen, DSR
Tøger Berg Rasmussen, DSR
Lars Fjord Garvey, DSR
Tobias Kempf, DSR
Sverri Sandberg Nielsen, DSR
Magnus Rathenborg, Holstebro
Fred Vystafel, København
Nick H. Larsen, Odense

Herudover kan Joachim Sutton, Roskilde (bosat i USA) komme i betragtning, såfremt han tydeligt kan forstærke båden.


Selektion i herrernes letvægtsgruppe

Følgende roere er de-selekterede i denne runde:

Christian Thor Hagemann, Lyngby

Følgende roere fortsætter:

Emil Hjorth Espensen, DSR
Fredrik Leicht, København
Alexander Modest, Lyngby

Selektionen i den åbne kvindegruppe

Følgende roere er de-selekterede i denne runde:

Luise Hansen, Odense
Mette Dyrlund Petersen, DSR

Følgende roere fortsætter:

Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd
Christina Juhl Johansen, DSR
Hedvig Lærke Berg Rasmussen, DSR
Trine Dahl Pedersen, Holstebro
Fie Udby Erichsen, KVIK
Tanja Spring Ehlers, KVIK
Anne H. Larsen, Odense
Mia Sofie Rützou, Odense
Nina Hollensen, Aarhus

Herudover kan Ida Gørtz Jakobsen, Bagsværd (bosat i England) og roere i USA komme i betragtning, såfremt de tydeligt kan forstærke en båd.


Selektion i kvindernes letvægtsgruppe

Følgende roere er de-selekterede i denne runde:

Iben Østergaard, Bagsværd
Marie Mørch, Bagsværd

Følgende roere fortsætter:

Mathilde Stougård Persson, Bagsværd
Trine Toft Andersen, Hadsund
Juliane Elander Rasmussen, Odder
Christiane Pultz, Odder

De de-selekterede roere og deres trænere tilbydes at aftale et møde vedrørende udvikling og det videre perspektiv for sæsonen.

Anden selektion foretages senest 2. januar 2019, og vil reducere de respektive træningsgrupper til snævre bruttogrupper, som vil indgå i forårets endelige selektionsforløb til DRC’s satsningsbåde.

Det forventes at bådholdene er sat senest 20. marts 2019, men enkelte bådhold vil være sat langt tidligere.