wave Created with Sketch.
Se alle aktiviteter

Fokus: Træning og konkurrence for begyndere, let/medium øvede, ungdom og øvede uden konkurrenceerfaring.

Hvor: Afholdes i Skovshoved Roklub, Bellevue Strand og på Øresund

Hvornår: Søndag d. 8. maj kl. 08.00 – kl. 17.00

Pris: 550 kr. Max antal deltagere: 20 personer.
Senest tilmelding: 1. maj 2022.

Tilmeldingen åbner mandag d. 28. marts.

Yderligere information:
Torben Klausen, DFfR Coastaludvalg, [email protected]  telefon: 51225523
Ulla Eriksen, DFfR Coastaludvalg, [email protected] telefon: 29704386.

Coastalroning er blevet en stor succes og bliver mere og mere udbredt – både i de danske klubber og internationalt. År for år vokser tilbuddene omkring deltagelse i coastalregattaer – her som i udlandet. Senest er disciplinen; Beach Sprint kommet på ungdoms-OL-programmet i 2026, og der arbejdes hårdt på, at den også kommer på OL-programmet, så fremtiden tegner sig lys for bådtypen.

Vi kunne dog rigtig godt tænke os, at langt flere havde lyst til at deltage i de hjemmelige coastal regattaer, og derfor gentager vi succesen fra forrige år, hvor DFfR tilbød en sjov coastaldag, hvor vi legede træning og konkurrence ind.

Alle, som kan ro med to årer, kan deltage i en dansk coastal regatta, men mange motionsroere og ungdomsroere tør ikke rigtig springe ud i det, da det kan virke lidt angstprovokerende til at begynde med. Du går måske allerede med lysten til at deltage i en regatta, men er lidt usikker på, hvordan det hele foregår? Hvad er disciplinerne; Endurance og Beach Sprint? En beach start og en beach landing? Hvordan foregår en start på havet? Hvor langt ror man i konkurrencen? Hvordan skal ens taktik være? Hvordan træner man sig op til en konkurrence? Og hvilken betydning kan team spirit have for et hold? Sportsernæringen? Og?

Dagen vil begynde i Skovshoved Roklub med en let morgenmad, mens I bliver klogere på teorien bagom disciplinen; Beach Sprint. Herefter gør vi bådene klar og ror til Bellevue Strand, hvor vi, indtil frokosttid, træner den lærte teori, dyster uformelt mod hinanden i stafetter og Beach Sprint konkurrencer.

Efter frokosten, som serveres i Skovhoved Roklub, vil I blive introduceret for disciplinen: Endurance. Vi ror ud på Øresund, hvor I får noget tid til både at øve jer som hold og til opvarmning, inden I skal ro en uformel Endurance konkurrence på 4 km.

Vi afslutter dagen med et dejligt stykke kage, kaffe og te eller en øl.

Så har du lyst til at være med til en lærerig dag med masser af sjov og ballade, roning, uformelle konkurrencer i disciplinerne: Stafet, Endurance og Beach Sprint samt få dejlig økologisk hjemmelavet mad, kage og hygge, så meld dig til. Vi får en fest! Dagen foregår i Skovshoved Roklub, på Bellevue Strand og i Øresund.