wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den 29. og 30. april afholdes Fynsregattaen på Odense Kanal. Fyns regattaforening inviterer til to dages intens kaproning over seks kilometer.

Dagene for afholdelsen af Odense Langdistance eller Fynsregattaen nærmer sig, og selvom Odense Roklubs klubhus stadig er under opførelse, så afholder det dem ikke fra at byde velkommen til den første udendørs regatta i den nye sæson.

Af Gustav Højmark-Jensen

Regattaen afholdes over to dage, med start klokken 15:00 lørdag og klokken 10:00 søndag. Indtil videre er 110 hold tilmeldt. Den ordninære tilmelding slutter i morgen den 19. april klokken 12:00, men fristen for eftertilmelding oprinder først den 28. april klokken 12:00, så mange hold kan nå at tilmelde sig endnu.

Et klubhus under opbygning er ingen hindring
Hvad der ikke når at blive færdigt inden regattaens start er Odense Roklubs klubhus, der efter at det brændte ned i 2015, stadig er under opførelse, men det afskrækker ikke regattaforeningens formand Johnny Rusbjerg:

“Det er den samme situation som vi havde sidste år. Sidste år havde vi fundamentet, og det gav noget plads til at have både liggende, og det er nok her, at vi får nogle udfordringer i år, da nogle skal gå lidt længere, men det er ikke mere end hvad man oplever andre steder ved andre regattaer. Jeg håber lidt på, at vi kan få åbnet bådhallerne så vi har noget mere plads, men det kommer simpelthen an på hvor meget belægning håndværkerne når at få lavet”, fortæller manden med ansvaret for afholdelsen af regattaen, Johnny Rusbjerg.

Den intense regatta skal styres fra en mandskabsvogn
Roklubbernes klubhus er normalt det sted, der fungerer som “kommando-central” for regattaen, men når man ikke har et klubhus, så må der andre løsninger til:

“Vi får en mandskabsvogn sat ned ved mållinjen, og så vil det være her, at der tages tid fra, ligesom at det vil være centrum for al kommunikationen i regattadagene”, fortæller Johnny Rusbjerg. Og måske viser det sig, at en mandskabsvogn så tæt på begivenhederne som muligt er en god løsning, da Fynsregattaen er en utroligt kompakt og hektisk regatta:

“Det her er et utroligt koncentreret stævne, hvor alt foregår inden for kort tid. Der er et sted mellem 80 og 100 både fra start, og de skal alle sammen ud på startlinjen inden løbene, så der bliver knald på, og afhængigt af vejret vil alle jo gerne ud som de sidste”, og selvom Johnny Rusbjerg ikke direkte har talt med en meteorolog, så har vejret for vane at være godt i Odense op til og under regattaen:

“Det er altid godt vejr til Odense Langdistance”
“Det er altid godt vejr til Odense Langdistance. Men som jeg altid siger, så skal man ikke bekymre sig om de ting, man ikke kan lave om på. Vejret bliver som det bliver, men almindeligvis har vi fornuftigt vejr ved Odense Langdistance”, griner Johnny Rusbjerg i telefonen.

Mellem 20 og 30 frivillige arbejder nu og i dagene op til regattaen på alt fra opkald til de forskellige myndigheder til alt det praktiske som forplejning, overnatning og baneopsætning.

Flere informationer om regattaen kan findes i via linket til højre, hvor man også kan finde regattahæftet og linket til tilmelding.